Politika zasebnosti in Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava ponudnika o varstvu osebnih podatkov

Za registracijo uporabnika na spletno mesto www.ern-hub.si (»spletno mesto«) potrebujemo vaše osebne podatke.

Politika zasebnosti opredeljuje način in metode, ki jih uporabljamo v povezavi z varovanjem ter zbiranjem, uporabo in posredovanjem vaših osebnih podatkov. Ponudnik spletnega mesta (»Ponudnik«) bo z vašimi osebnimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov, ki je opisan v politiki zasebnosti.

Ponudnik bo osebne podatke, vnesene ob registraciji, varoval skladno z uredbo GDPR ter veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Zbrani osebni podatki uporabnikov, bodo namenjeni uporabi na spletnem mestu in administraciji storitve. Podatke bo ponudnik uporabljal ali razkril za namene, v katere ste privolili ali na zahtevo organov Republike Slovenije.

Spletno mesto zbira podatke o vašem obisku: ime ponudnika internetnih storitev, IP naslov, datum in ura dostopa in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na našo spletno stran.

Ponudnik zbira naslednje vrste osebnih podatkov:
• e-naslov,
• ime in priimek, ali vzdevek.

Ponudnik zbira, obdeluje in hrani podatke o uporabnikih za naslednje namene:
• identifikacijo uporabniških profilov,
• identifikacijo avtorjev prispevkov in komentarjev,
• obveščanje posameznikov o aktualnih novicah in dogodkih.

Podatke o obiskih spletnega mesta lahko združimo z anonimnimi demografskimi podatki, in jih uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine spletnega mesta. V delih spletnega mesta z omejenim dostopom, bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z osebnimi podatki, če taki podatki obstajajo, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri.
Če ne podate soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, če je to potrebno za:
1. zagotovitev skladnosti z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
2. zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika;
3. ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti. Ponudnik storitev se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

S sprejemom splošnih pogojev in uporabo spletnega mesta uporabniki soglašajo, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte, ter da ponudnik ni odgovoren v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali neprimerno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali člani strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami.

Ponudnik posameznikom v skladu z GDPR zagotavlja naslednje pravice:

Pravica do popravka netočnih osebnih podatkov

1. Posameznik ima pravico, da od ponudnika zahteva popravek ali dopolnilo njegovih napačnih ali pomanjkljivih osebnih podatkov.
2. Ponudnik bo posameznika v primeru popravka ali dopolnitve osebnih podatkov brez odlašanja obvestil.

Pravica do izbrisa/pozabe

1. Od ponudnika ima posameznik pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim.
2. Ponudnik bo posameznika v primeru izbrisa osebnih podatkov o izbrisu brez odlašanja obvestil.
3. Če želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, to sporočite na naslov: na [email protected]

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov

Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da ponudnik omeji obdelavo njegovih osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših podatkov

1. Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da mu posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim.
2. Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim, na njegovo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora

Poleg pravice do preklica privolitve lahko, v primeru uporabe osebnih podatkov posameznika za namene obveščanja oz. neposrednega trženja, posameznik kadarkoli pisno zahteva prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov v ta namen.

V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo ponudnik osebne podatke posameznika v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.
Vse pravice posameznik lahko uveljavi s pisno oziroma elektronsko zahtevo ponudniku. Zahtevo pošljete na elektronski naslov [email protected] ali po pošti na KLINIČNI INŠTITUT ZA GENOMSKO MEDICINO, UKC Ljubljana, Šlajmerjeva 4, 1000 Ljubljana.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami

Od ponudnika imate pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, zahtevati dostop do osebnih podatkov v zvezi z vami ter naslednje informacije:
• namen obdelave,
• vrsto osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami,
• uporabnike vaših osebnih podatkov,
• predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov,
• vir osebnih podatkov.

Kršitev varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.
V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72 urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Pravica do pritožbe

Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: [email protected]

Splošne informacije

Politiko zasebnosti lahko posodobimo. Datum zadnje spremembe je prikazan na politiki zasebnosti.

V primeru vprašanj, nejasnosti in uveljavljanja vaših pravic iz področja osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca na naslov:
KLINIČNI INŠTITUT ZA GENOMSKO MEDICINO
UKC Ljubljana
Šlajmerjeva 4
1000 Ljubljana
Ta politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov velja od 28. 5. 2021 do preklica oz. objave novih pogojev.